FAQ

Wat bewerk je precies aan mijn reportage?

In feite zal ik Lightroom zo efficiënt mogelijk gaan gebruiken om jouw serie op zijn best te maken. Dit houdt in dat ik de reportage qua kleuren en licht zal aanpassen naar jouw stijl en visie. Wanneer de foto met de Upright-modus rechtgezet kan worden zonder dat er belangrijke elementen wegvallen of er geen rare vervormingen ontstaan, zal ik dit ook toepassen. Je foto’s zullen niet in Photoshop bewerkt worden. In de basic bewerkingen kun je, nadat je je bewerkingen hebt ontvangen kun je nog zelf de foto’s croppen. Wanneer je kiest voor Basic + crop zal ik in samenspraak met jou ook de foto’s uitsnijden. Bij Basic + brush zal ik de foto’s ook met de brush-tool optimaliseren. Kijk voor meer informatie op de Prijzen-pagina.

 

Gebruik je bepaalde standaard presets waar ik uit moet kiezen?

Nee, elke reportage wordt bewerkt in jouw stijl, hierin worden geen concessies gemaakt.

 

Wat is de levertijd?

De levertijden voor de verschillende bewerkopties kun je hier bekijken.
Voor albums is de levertijd uiterlijk 7 werkdagen. Voor bewerkingen in Photoshop bekijken we samen wat haalbaar is.

 

Hoe weet jij wat ik wil?

Door goed naar recente reportages op je website te kijken, het stijl-formulier in acht te houden en door goede en eerlijke communicatie. Wanneer ik aan de slag ga met jouw reportage, zal ik je eerst een selectie van minimaal 15 foto’s verspreid over de bruiloft toesturen, zodat je kunt zien waar ik mee bezig ben. Na akkoord ga ik verder met de rest van de reportage.

 

Zorg je ook voor zwart-wit omzettingen?

Als jij dit wilt, kan ik een mix maken van kleurenfoto’s en zwart-wit foto’s. In het orderformulier kun je aangeven wat hierin jouw wens is.

 

Kun je ook de selectie van de reportage voor mij maken?

Nee, de selectie laat ik helemaal aan jou over, aangezien ik het niet over mijn hart zou kunnen verkrijgen een belangrijke of award-winning foto te vergeten ?

 

Is er een minimum aantal foto’s per reportage?

Ja, het minimum aantal foto’s per reportage is 100 stuks. Voor het bewerken / manipuleren van losse foto’s in Photoshop hanteer ik geen minimum aantal foto’s.

 

Kan ik series combineren zodat ik op het minimum aantal foto’s kom?

Ja, dat kan! Als je kleinere reportages naar mij doorstuurt (bijvoorbeeld familieshoots of newbornshoots) mag je deze combineren.

 

Best eng om mijn onbewerkte beelden naar je toe te sturen..

Dat begrijp ik, maar ik kan je garanderen dat je werk met de grootste integriteit en discretie wordt behandeld. Ja, je zult waanzinnige beelden leveren, maar er zullen ook minder perfecte foto’s tussen zitten, waarbij het licht bijvoorbeeld even niet lekker was. Trust me, I’ve been there met mijn ervaring in trouwfotografie. Aan mij de taak om daar ook pareltjes van te maken!

 

Hoe werkt een catalogus met Smart Previews?

Sinds Lightroom 5 kun je Smart Previews (slimme voorvertoningen) laten maken. Dit zijn kleinere bestanden dan je RAW-bestanden, die nog steeds groot genoeg zijn om de bewerkingen op toe te kunnen passen. Hiervan maak je een catalogus die je direct in de Dropbox kunt exporteren. De uploadtijd is minimaal, zodat ik daarna van daaruit snel jouw reportage kan gaan bewerken. Nadat ik de reportage heb bewerkt, is het makkelijk om de bewerkingen terug te zetten in jouw originele catalogus. Uiteraard leg ik je stap voor stap uit hoe je dit moet doen.

 

Wat als ik (nog) geen Lightroom 5 of CC/6 heb?

Dan zijn er andere mogelijkheden om de bestanden naar mij toe te sturen, hoewel ik bij deze wel benadruk dat het werken met een catalogus met Smart Previews de allermakkelijkste en snelste manier is!

 

Zijn er nog andere vragen die hier niet beantwoord zijn? Informeer via het contactformulier!